Najbolji hrvatski brendovi odjeće

Hrvatska ima dugu tradiciju vrhunskih proizvođača tekstila i odjeće. U ovom članku ukratko ćemo vam predstaviti neke od najpoznatijih i najcjenjenijih.

Hrvatski tekstilci

Čateks iz Čakovca je tvornica koja se uglavnom bavi proizvodnjom raznih tekstila i tekstilnih proizvoda vrhunske kvalitete. Uglavnom su u pitanju tkanine za kućanstvo, ali imaju i zapaženi program maskirnih tkanina i proizvoda od istih, te zaštitne i medicinske odjeće.

DTR, odnosno Domaća tvornica rublja osnovana je 1914. u Zagrebu, te posluje neprekidno do danas. Okosnicu proizvodnje čine muške košulje i ostali muški asortiman koji proizvode sami ili u suradnji s drugim proizvođačima. Također proizvode i žensku odjeću, a poznati su i po poslovnim uniformama svih vrsta.

Galeb iz Omiša je tvornica koja se bavi proizvodnjom donjeg rublja za oba spola i sve uzraste. Osnovana je 1951.

Jadran iz Zagreba vodeći je proizvođač čarapa svih vrsta u regiji. Tvornica je osnovana 1930. u Zagrebu. Većinu proizvodnje čine ženske čarape raznih vrsta, dok ostatak otpada na muške i dječje čarape.

MTČ (Međimurska trikotaža Čakovec) specijalizirala se je za proizvodnju baby i dječje odjeće, ali isto tako proizvode i robnu marku Enigma, u kojoj možete naći kvalitetno donje rublje, spavaći program, ogrtače, majice i druge proizvode.

RIO iz Rijeke je tvornica koja se je prvenstveno fokusirala na proizvodnju muških odijela, od poslovnih i svakodnevnih do svečanih. Osim muških odijela, proizvode i žensku odjeću, uglavnom poslovne komplete. Također nude uslugu šivanja po narudžbi i mjeri.

Varteks iz Varaždina osnovan je 1918. godine. Mnoge su se stvari mijenjale kroz godine, ali vrhunska kvaliteta Varteksovih proizvoda, od muških odijela i kaputa, do ženske odjeće i šivanja po mjeri, ostala je ista. Valja spomenuti da je Varteks ostvario i suradnju s mnogim vodećim svjetskim markama za koje radi, poput Hugo Bossa ili J. Lindberga.

Iz ovoga možete jasno vidjeti kako u Hrvatskoj postoji duga tradicija proizvodnje kvalitetnih tekstilnih proizvoda i možemo reći kako Hrvatska u tome nimalo ne zaostaje za državama s razvikanijim proizvođačima.