Modni dodaci

Osim same odjeće, u modu spadaju i mnoge druge stvari, a vrhunski kreatori često znaju reći kako nečiji stil ne određuje toliko odjeća koju obuče, već detalji koji se nose uz tu odjeću. Modne dodatke možemo podijeliti u nekoliko različitih kategorija.

Kategorije modnih dodataka

  • obuća – pravi model obuće itekako može podignuti odjevnu kombinaciju, naglasiti osnovnu ideju, ili vas odvesti u sasvim drugom pravcu od očekivanoga. Na primjer, posljednjih je godina moderno nositi predimenzionirane patike, čak i na svečane odjevne kombinacije.
  • torbice, novčanici, aktovke i slično – torbica je sastavni dio gotovo svake ženske odjevne kombinacije, a u posljednje vrijeme sve češće možemo vidjeti i muškarce s torbicama. Osim praktične svrhe, torbice i novčanici moraju biti i oku ugodni, te usklađeni sa ostalim dijelovima outfita.
  • remen – ima praktičnu svrhu kada treba pridržavati hlače ili suknju, ali i zatvoriti kaput ili neki slični odjevni predmet. Osim toga, obavlja i estetsku funkciju, jer naglašava struk.
  • kape, šalovi, rukavice – vrlo su korisni bilo ljeti, bilo zimi, a mogu i lijepo izgledati. Odaberite model koji odgovara vašoj garderobi i stilu, ali i ukusu. Ako nosite više ovih predmeta, bilo bi dobro da budu u istom stilu.
  • satovi – u posljednje vrijeme sve manje ljudi nosi sat jer imaju mobitel, pa prestaje potreba za satom, ali sat i dalje može biti koristan i efektan dodatak bilo kojoj kombinaciji. Osim toga, u posljednje se vrijeme satovi vraćaju u modu pojavom takozvanih pametnih satova, koji osim svoje osnovne funkcije mogu mjeriti tlak, broj otkucaja srca, broj koraka i mnoge druge parametre.
  • nakit – točka na i svih odjevnih kombinacija. Bez obzira da li volite ogrlice, naušnice, narukvice, prstenje, ukrase za kosu ili neki drugi nakit, ako se mislite izdvojiti iz gomile i pokazati svoj stav i stil, pokažite to nakitom.

Nije lako ni jednostavno pronaći svoj stil, ali morate imati na umu da su detalji ti koji čine razliku i koji običan i pomalo dosadnjikav stil pretvaraju u nešto efektno i zanimljivo.